De wandel60plus groep is in 2019 opgericht door Wilma de Ruiter en Moniek Raadt. Samen hebben zij 6 reizen begeleid in de Vogezen FR, Sauerland DE en in de Allgau DE. Door het overlijden van Wilma is er totaal onverwacht een eind gekomen aan deze samenwerking. Wandel60plus gaat door en in 2024 zijn er reizen naar de Ardennen BE en Sauerland DE. Het is heel fijn dat Margo Olsthoorn Wandel60plus komt versterken. In 2025 worden, opnieuw in buitenlandse natuurvriendenhuizen, wandelreizen voor actieve 60 plussers georganiseerd.

Moniek en Margo kennen elkaar van andere reizengroepen. Moniek houdt zich bezig met de website en de communicatie en Margo richt zich vooral op de financiën en de aanmeldingen. Met veel plezier gaan zij op zoek naar nieuwe accommodaties en ook vragen zij anderen om reizen te begeleiden.

Samen met de groep maken wij de reizen tot een succes. De meeste huizen zijn zelfverzorging, dat betekent een actieve houding van de deelnemers. Ook bij het programma is er veel gelegenheid om initiatieven te nemen  en wandelingen uit te zetten.