Voorjaar  W A C H T L I J S T

22 mei – 29 mei 2024 Arimont  wandelreis WA2401        

Pittige wandelingen vanuit Natuurvriendenhuis Arimont.
Afstand vanaf Utrecht: 250 km met eigen vervoer (samenreizen) 

Binnen handbereik liggen de Belgische Ardennen, de Eifel en de Hoge Venen. Het plateau van de Hoge Venen is het oudste natuurreservaat van Wallonie en strekt zich uit van de Waalse Ardennen tot de Eiffel in Duitsland… Het ligt tussen Malmedy, Eupen en Monschau. Het is een uniek natuurgebied met bossen, grasvlakten, heidevelden en veenmoerassen (hautes fagnes). Een bijzondere ervaring is het lopen over de plankenpaden in het drassige gedeelte van de Hoge Venen, en vanaf het hoogste punt van Belgie de “signaal van Botrange” (694 m) heb je een schitterend uitzicht over dit uitgestrekte gebied. In de omgeving van het natuurvriendenhuis kun je ook uitstekend wandelen. Malmedy met een mooie kathedraal is dichtbij, evenals de baraque van Robertville en het kasteel Reinhardstein. 

Wij verblijven in het natuurvriendenhuis Auberge d’Arimont. Wij hebben daar de beschikking over het hele huis dat eenvoudig is ingericht. De reis is op basis van zelfvoorziening, boodschappen en menu liggen klaar, koken en corvee doen we samen.  Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk, we wandelen tussen de 12 en 20 km in bergachtig gebied.

De groep telt max. 16 personen
Prijs: €425, geen lid: €485 

Najaar  

16 sept – 23 sept 2024 Mollseifen wandelreis WA2402

Uitdagende wandelingen vanuit Natuurvriendenhuis Mollseifen.
Afstand vanaf Utrecht 320 km met eigen vervoer (samenreizen) of trein.

Deze keer bezoeken we Sauerland in de nazomer.  Aan de rand van het dorp Mollseifen ligt dit natuurvriendenhuis op 640m hoogte in de uitgestrekte bossen van Hochsauerland. De populaire plaats Winterberg bevindt zich op een kleine 10 km afstand. Hochsauerland biedt diverse interessante wandelpaden zoals de Rothaarsteig, de Winterberger Hochtour, maar ook mysterieuze wegen zoals het Schluchten- und Brückenpfad of de Mythen- und Sagenweg. Winterberg is een gezellig plaatsje ingesteld op toeristen.
Kleine, grotere en pittige wandelingen kun je direct vanuit het huis maken en met de gratis buskaart hebben we meer mogelijkheden om diverse wandelingen te plannen.

Het natuurvriendenhuis biedt ons volpension en daardoor hebben we alle tijd om actief in de omgeving rond te wandelen. In het huis is een gezellige stube waar we volop plannen kunnen maken.
We verblijven op 2–persoonskamers, er zijn enkele 1-persoonskamers tegen extra betaling beschikbaar.
Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk, we wandelen tussen de 12 en 20 km in bergachtig gebied.

De groep telt max. 17 personen
Prijs: €620 geen lid: €680  Toeslag voor 1-persoonskamer: €42