Voorjaar A F G E R O N D 

22 mei – 29 mei 2024 Arimont  wandelreis WA2401        

Het was weer een mooie reis.

De weervoorspelling was bedroevend maar gelukkig viel het weer reuze mee. Door het natte voorjaar waren er wel wat paden die onder water stonden maar dat was geen reden om er niet op uit te gaan. We hadden dit Belgische natuurvriendenhuis helemaal voor ons alleen. De kookploeg zorgde iedere dag voor een heerlijke maaltijd en de corveeploeg deed het werk zo goed dat het huis aan het eind van de week schoner was dan bij aanvang. Direct vanuit het huis konden we al diverse wandelingen maken. Verrassend hoe mooi de Ardennen en de Hoge Venen zijn, en zo dichtbij ook. Op de dinsdag hebben we onder leiding van een gids de hele dag door de Hoge Venen met zijn karakteristieke vlonderpaden gebanjerd. In de avond werd er gescrabbeld en ook het kaartspel De Grote Dalmuti gespeeld, allebei met een verslavend karakter …in de kelder konden we ons tegoed doen aan heerlijke Belgische biertjes… ook verslavend? …nee maar wel erg lekker.

Najaar  W A C H T L I J S T

16 sept – 23 sept 2024 Mollseifen wandelreis WA2402

Uitdagende wandelingen vanuit Natuurvriendenhuis Mollseifen.
Afstand vanaf Utrecht 320 km met eigen vervoer (samenreizen) of trein.

Deze keer bezoeken we Sauerland in de nazomer.  Aan de rand van het dorp Mollseifen ligt dit natuurvriendenhuis op 640m hoogte in de uitgestrekte bossen van Hochsauerland. De populaire plaats Winterberg bevindt zich op een kleine 10 km afstand. Hochsauerland biedt diverse interessante wandelpaden zoals de Rothaarsteig, de Winterberger Hochtour, maar ook mysterieuze wegen zoals het Schluchten- und Brückenpfad of de Mythen- und Sagenweg. Winterberg is een gezellig plaatsje ingesteld op toeristen.
Kleine, grotere en pittige wandelingen kun je direct vanuit het huis maken en met de gratis buskaart hebben we meer mogelijkheden om diverse wandelingen te plannen.

Het natuurvriendenhuis biedt ons volpension en daardoor hebben we alle tijd om actief in de omgeving rond te wandelen. In het huis is een gezellige stube waar we volop plannen kunnen maken.
We verblijven op 2–persoonskamers, er zijn enkele 1-persoonskamers tegen extra betaling beschikbaar.
Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk, we wandelen tussen de 12 en 20 km in bergachtig gebied.

De groep telt max. 17 personen
Prijs: €620 geen lid: €680  Toeslag voor 1-persoonskamer: €42